Fernando Alonso kävi viime viikolla Indianapolisin Motor Speedwayllä ajamassa IndyCar-testejä. Viikonloppuna edessä on paluu F1-arkeen, kun kotikisa Espanjan GP odottaa.

Alonso on tuskaillut myös tällä kaudella McLaren-Hondan heikkoa tehoa. Kotikisastaan hän kuitenkin innostuu.

– Olen todella innoissani, kun pääsen ajamaan Barcelonaan kotiyleisön eteen. Minulla on ollut niin hienoja hetkiä urallani tällä radalla, tunnelma siellä tulee olemaan täysin hullu. Kilpaileminen täällä on joka ikinen kerta ihan erityislaatuinen kokemus, Alonso sanoo F1i.comin mukaan.

Alonso tietää innostaan huolimatta, että McLaren-Hondalla ei voi ihmeitä tehdä.

– Meillä on ollut tosi hankala alkukausi, en tiedä yhtään, mitä täältä voi odottaa. Tuomme taas uusia osia autoon, mutta emme voi valitettavasti keskittyä moottorin suorituskykyyn ennen kuin saamme sen luotettavuuden kuntoon. Se on meillä ykköstähtäin.

– Tiedän, että koko tiimi tekee valtavasti töitä, että saisimme ongelmamme selätetyksi. Kunpa nyt saisimme ajettua siistin viikonlopun ilman suuria ongelmia, Alonso toivoo.

– Parissa viime kilpailussa aika-ajot ovat olleet minulle erittäin jännittäviä, hyviäkin. Toivottavasti saamme nyt toistettua hyvän aika-ajosuorituksen. Mutta sekin on muistettava, että oli lähtöruutu mikä tahansa, sunnuntain kilpailu on se kaikkein tärkein asia.