Fernando Alonso ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa McLarenilla myös tämän kauden jälkeen, vaikka Hondalla on ollut moottorinsa kanssa valtavia ongelmia.

Monen mielestä Alonson syrjähyppy Indy500-kilpailuun Monacon GP:n sijaan on merkki siitä, että hänen kärsivällisyytensä Hondan kanssa on lopussa.

– Tämä tiimi pitää minut McLarenilla. Mutta on selvää, että meidän on pystyttävä taistelemaan maailmanmestaruudesta. Toivottavasti tilanteemme paranee, mutta syys-lokakuun aikana olen valmis neuvottelemaan jatkostani minkä tahansa tiimin kanssa, totta kai myös McLarenin, Alonso sanoo uutistoimisto EFE:lle.

Alonsolta kysyttiin myös päätöksestä lähteä Indy500-kilpailuun Monacon kustannuksella.

– On selvää, että jokainen kuljettaja kaipaa ajamisen nautintoa ja hyviä tuloksia. Meillä on minimaalinen mahdollisuus voittaa F1:ssä juuri nyt. Mutta vaikka automme ei ole luotettava, eikä nopea, kausi on pitkä ja voimme hyvinkin tehdä jopa suuria parannuksia. Toivon todella, että voisin ajaa loppukaudesta hyvillä mielin McLarenilla.

– McLaren tekee kaikkensa auttaakseen Hondaa nyt, sillä tiimi ei ole tottunut olemaan siinä tilassa, missä nyt olemme. Viimeistään heinäkuun jälkeen kesätauolla meillä on hyvin aikaa analysoida, missä olemme pystyneet parantamaan, miltä kehityksemme näyttää ja onko suunta ylös vai alas. Silloin ratkeaa pitkälti sekin, mitä teen ensi kaudella. Mutta se on varmaa, että jatkan F1:ssä, Alonso vakuuttaa.