Fernando Alonso oli innoissaan ajettuaan ensimmäisen testipäivänsä Andretti Autosportin IndyCar-autolla.

Alonso pusersi päivän nopeimman kierrosvauhdin, yli 358 km/h.

– Rata tuntui jotenkin paljon kapeammalta kuin kuvittelin. TV:stä sitä vain katsoo, että siinä menee kolme autoa pääsuoralla rinnakkain. Nyt olin yhdessä niistä kolmesta autosta, ja oli aika mahdoton ajatella, että tuossa vauhdissa siihen suoralle mahtuu kolme autoa rinnakkain, Alonso kertoi F1i.comilla.

– En uskaltanut ensin ajaa ihan jalka suorana, mutta siihen tottua, päivän mittaan vedin pääsuoran jo aivan urku auki. Oli hienoa ajaa tätä autoa, minulla on iso kunnioitus sitä ja tätä vauhtia kohtaan.

– Tämä oli ihan puhdasta adrenaliinia, juuri sellaista, mitä jokainen kilpakuljettaja haluaa.

Yhdestä asiasta Alonso yllättyi, missä F1- ja Indy-auto eroavat toisistaan: starttaamisessa.

– Täällä kysytään, oletko autossa valmiina. Sitten starttaat ja mennään. F1:ssä on niin paljon enemmän teknologiaa, että kestää kuusi minuuttia saada auto käyntiin, kun kaikki pitää tsekata moneen kertaan, Alonso sanoo.

Tiimi pyysi Alonsolta palautetta autosta, mutta espanjalainen myönsi, ettei pystynyt sitä juuri antamaan.

– Sanoin vain, että hyvältä tuntui. Mutta juuri muusta minulla ei ole tietoa. Kun ei ole tästä radasta mitään kokemusta, on tosi hankala sanoa, oliko tämä nyt nopea vai ei.

– Tiimi on ollut todella hienosti tukenani. Nyt käymme yhdessä paljon eri asioita läpi, niistä on minulle varmasti paljon hyötyä. Pitkä on matka vielä, mutta olen tyytyväinen tähän ensimmäiseen askeleeseen.

Alonso tulee toiseen testiin heti Espanjan GP:n jälkeen 15.5. ennen 28.5. pidettävää kilpailua.