Williamsin 36-vuotias konkari Felipe Massa on varoittanut 18-vuotiasta tallikaveriaan Lance Strollia, että tämän uran kovin haaste on pian edessä – sillä Massa tarkoittaa Monacon GP:tä.

Strollin alkukausi on ollut todella hankala; hän on keskeyttänyt viidessä kilpailussa kolmesti ja Espanjassa hän oli viimeinen ruutulipulle saapunut sijalla 16.

– Monaco on todennäköisesti kaikkien haastavin rata MM-sarjassa. Jopa kokeneet kuljettajat ovat siellä vaikeuksissa. Seinät tulevat siellä vastaan todella nopeasti. Ja nyt autot ovat leveämpiä, mutta rata ei milliäkään, Massa kertoi Journal de Montrealin mukaan.

– Monaco tulee olemaan Lancelle vaikea. Mitään muuta rataa ei voi verrata siihen. Teen kaikkeni, että pystyisin auttamaan häntä siellä. Säädöt ovat Monacossa avainasemassa, tulen jakamaan kaiken tietoni niistä hänelle. Monacossa on myös ymmärrettävä erityisen hyvin missä ja miten pitää jarruttaa.

Massa muistelee oma Monacon debyyttiään 21-vuotiaana 2002.

– Kuten monelle aloittelijalle, minullekin se oli katastrofi. Yritin koko ajan väistellä muita autoja ja seiniä, mutta keskeytykseen se päättyi.

Jopa superlahjakas Max Verstappen on ollut kahdella ensimmäisellä kerralla hankaluuksissa Monacossa; tuloksena on toistaiseksi kaksi keskeytystä kahdella yrityksellä.

– Hän on vain yksi esimerkki, moni yrittää siellä aivan liikaa ja ajaa siksi seinään, ei vain Max. Jopa veteraaneilla on usein vaikeaa, Massa muistuttaa.

Williams ei ole koskaan onnistunut erityisen hyvin Monacossa.

– Rehellisesti sanottuna se on ollut meille aina kamala kilpailu. Mutta älkää kysykö miksi, en tiedä. Se on minulle ihan mysteeri.

– Toistan ehkä itseäni, mutta Lancen on jatkettava asioiden opettelua. Hän on hankalassa asemassa, mutta minäkin olen joskus ollut. Häntä seurataan tarkkaan koko ajan ja odotukset ovat kovat, Massa sanoo.