Tulevana viikonloppuna Force Indian nuori ranskalaiskuljettaja Esteban Ocon ajaa ensi kertaa legendaarisen Monacon GP:n. Ocon kertoo nähneensä monta kilpailua Monacon katuradalla, mutta ajaa siellä ensi metrit vasta torstaina harjoituksissa.

Ocon on aloittanut kauden hienosti. Hän on ajanut joka kilpailussa pisteille, Espanjan GP:ssä tuli jo viides sija.

– Monaco on minulle täysin uusi kokemus. Nuorena kävin usein katsomassa kilpailuja täällä, mutta en ole koskaan saanut mahdollisuutta kilpailla Monacossa. Se on outoa, koska rata on niin legendaarinen. Tunnen radan joka mutkan tarkkaan, mutta silti ajaminen siellä tulee varmasti olemaan täysin eri asia, Ocon sanoo F1 Todayn mukaan.

Ocon toivoo, että pisteputki jatkuu, vaikka kokemus uusi onkin.

– Olen ajanut tehtaan simulaattorissa tätä rataa todella paljon ollakseni valmis. Silti torstain harjoitukset tulevat olemaan parasta oppia, ja opittavaa on takuulla paljon. Tätä pitää lähestyä askel kerrallaan ja etsiä varovasti omat rajansa. Pidän katuradoista todella paljon, joten uskon, että vauhti kyllä löytyy nopeasti.

– Tämä on minulle kaikkein lähinnä kotikisaa, koska olen ranskalainen. Paikka on todella erityinen ja täällä oikein aistii historian. Tämä on vuoden ykköskilpailu. Kuljettajalle tämä tarjoaa ison ruiskeen adrenaliinia, niin myös kaikille faneille. Kaikki tietävät, miten iso haaste tämä rata on, Ocon kertoo.