Urallaan Toro Rossolla 55 GP-starttia F1:ssä ajanut Sebasian Buemi on dominoinut häkellyttävästi kauden Formula E -sarjaa.

Ajettu on kuusi kisastarttia, ja Buemi on voittanut niistä peräti viisi. Renault.e.dams -kuljettaja voitti sarjan viime kaudella ja oli sitä edellisellä kakkonen.

Viime kaudella hän voitti kolme osakilpailua ja kävi mestaruudesta tiukan taistelun Brasilian Luca di Grassin kanssa. Eroksi jäi kaksi pistettä, kun molemmat keskeyttivät dramaattisesti kauden päätöskilpailussa Lontoossa. Hetken näytti siltä, että mestaruus menisi brassille, kun Buemin vaihdelaatikko hajosi 16 kierroksella. Mutta vain kaksi kierrosta myöhemmin di Grassin autoon tuli elektronin vika ja hänkin jäi radan varteen.

Nyt 28-vuotias sveitsiläinen dominoi sarjaa; di Grassi on nytkin kakkosena, mutta jo 43 pistettä perässä, kun jäljellä on vielä kolme kisaviikonloppua ja kuusi starttia.

Sarjan taso on kova, sillä entisistä F1-kuljettajista Nick Heidfeld on MM-pisteissä neljäntenä, Jean-Eric Vergne viidentenä ja Nelson Piquet jr kahdeksantena.

Vielä viime kaudella F1:ssä Haasilla ajanut Esteban Gutierrez on myös saanut todeta kovan tason. Hän on ajanut kolme starttia sijoituksilla 10, 8 ja 12.

Buemi otti kauden viidennen voittonsa viikonloppuan Pariisin katuratakilpailussa.

– Tiimi on tehnyt koko kauden auton kanssa mahtavaa työtä, aina kun se on tuntunut hiukan heikommalta, olemme saaneet parannuksia aikaan. Nytkin he olivat Pariisissa isojen työkalupakkiensa kanssa valmiina tekemään ihmeitä. Tästä voitosta suurempi kunnia kuuluu tiimille kuin minulle, Buemi vähätteli Autosposrtilla.