Carlos Sainz teki WRC-debyyttinsä Portugalin rallissa tasan 30 vuotta sitten. Hän voitti heti avauspätkän, mutta pian Ford Sierran turbo hajosi.

Myöhemmin urallaan mies voitti kaksi maailmanmestaruutta. Hän muistaa yhä debyyttikilpailunsa.

– En unohda koskaan ensimmäistä WRC-kilpailuani. Voitimme avauspätkän Estorilissa, mutta pettymys oli valtava, kun auto hajosi ennen kuin edes pääsimme kunnon erikoiskokeille, Sainz muistelee Red Bullin nettisivuilla.

Sainz seuraa edelleen MM-ralleja erittäin tarkasti, hänen mielestään Portugalin rallin voittajaa on nyt todella hankala ennustaa.

– Portugalissa voi tapahtua ihan mitä tahansa, joten veikkaaminen on hyvin vaikeaa. Siellä on oltava luotettava auto ja kokenut kuljettaja, siksi sanon, että Sebastien Ogier on hyvin vahvoilla voittajaksi. Ja itse asiassa Portugali on aika samankaltainen kuin Argentiina, joten siellä yllättänyt Elfyn Evans saattaa olla erittäin kova myös nyt, Sainz arvelee.

– Myös Hyundailla on hyvä paketti, ehkä koko kauden paras, katsotaan, mitä he saavat aikaan. Dani Sordo voi olla vahva kovan kokemuksensa turvin. Portugalissa tienpinta on aika pehmeä, siellä on usein tielle sinkoutuneita kiviä reitillä. Toisella ajokerralla tie saattaa olla hyvinkin erilainen, joten säätöjen kanssa on oltava tarkkana, konkari muistuttaa.