Ohitustenpuutteesta kritiikkiä osakseen saanut F1 on teroittanut itselleen kaksiteräisen miekan jakamalla vanhoja videoita some-tileillensä. Vanhoja tapahtumia muistelemalla voidaan legendaariset hetket elää uudelleen, mutta samalla mieleen hiipii ajatus, miksi F1 ei ole enää tällaista.

Ei tarvitse mennä kovinkaan kauan ajassa taaksepäin, kun esille voidaan kaivaa eeppinen taistelu jos toinenkin. Sellaisia nähtiin kauden 2010 Kiinan osakilpailussa, jota voi pitää yhtenä lähivuosien viihdyttävimmistä kisoista.

Sateen sotkemassa kisassa nähtiin kahden F1-titaanin hurja kaksintaisto. McLarenin Lewis Hamilton ja Red Bullin Sebastian Vettel olivat vielä nuoria ja hurjia, ja se näkyi myös radalla.

Rengaslotossa takajoukkoihin ajautunut kaksikko yritti selvitellä paremmuuttaan radalla lähes kokonaisen kierroksen ajan. Ajamisessa oli todellista tekemisen meininkiä, sillä ohitus täytyi yrittää suorittaa radalla itse. Esimerkiksi DRS-siipeä ei oltu vielä esitelty sarjassa.

Kiivas taisto jatkui aina varikkosuoralle saakka. Siellä Red Bullin mekaanikot olivat McLarenin kollegoita etevämpiä avittaen Vettelin Hamiltonin edelle. Niukasti. Harmittavasti videolla ei näy, kuinka lähellä kaksikko oli osumaa varikkosuoralla.

Lopputuloksissa Hamilton veti kuitenkin pidemmän korren. Hän oli toinen, Vettelin jäädessä puolestaan sijalle kuusi. Voittoon ajoi Hamiltonin tallikaveri Jenson Button.

Katso video upeasta taistosta tästä.