Valtteri Bottaksella oli Bahrainissa isoja ongelmia rengapaineidensa kanssa. Niinpä Mercedes antoi tallimääräyksen, että Bottaksen oli päästettävä Lewis Hamilton kahdesti ohitseen jahtaamaan Sebastian Vetteliä.

Vettelin johto piti kuitenkin loppuun asti, eroa jäi 6,6 sekuntia.

– Kilpakuljettaja ei halua koskaan kuulla määräystä päästää tallikaveri ohi, mutta tällaista elämä on. Olen pettynyt, mutta ymmärrän tiimin ratkaisun täysin. Meillä oli mahdollisuus taistella voitosta ja ottaa enemmän pisteitä, Bottas sanoi Independentille.

– Vaikka sen ymmärtää, ei se hyvältä tunnu, kun on lähtenyt paalulta ja haluaisi taistella voitosta. Mutta olen tiimipelaaja, enkä lähde pullikoimaan määräyksiä vastaan.

– Ensimmäisen stintin aikana ongelma oli iso. Sebastian ja Lewis löivät koko ajan painetta takaa, enkä pystynyt kontrolloimaan kilpailua. Yritin tehdä eroa, mutta pitoa ei ollut riittävästi. Oli pakko ottaa renkaista kaikki irti, mikä kulutti ne loppuun nopeasti.

– Turva-auton tulo radalle oli meille huono juttu. Varikkopyäshdys kesti ihan liian kauan ja Seb pääsi ohi. Toisella ja kolmannella stintillä auto ei tuntunut yhtä hyvältä kuin aika-ajoissa, en vain löytänyt vauhtia. Nyt on selvitettävä, mistä oli kyse, Bottas sanoi.