Mercedes-kuljettajien nokkimisjärjestys alkaa näyttämään pahasti siltä, että Lewis Hamilton on tallin ykköskuski ja Valtteri Bottas kakkoskuski. Sitä mieltä on ainakin entinen F1-insinööri ja nykyinen asiantuntija Gary Anderson.

Andersonin mukaan Bottaksen täytyisi lyödä Hamilton, jotta kilpailu pysyisi avoimena.

– Pelkään, että jos hän ei ala voittaa Hamiltonia, mikä on erittäin vaikeaa, niin Bottaksesta tulee jo nopeasti tallin kakkoskuski. Mercedekselle sellainen päätös on paljon helpompi tehdä kuin Nico Rosbergin aikana, koska Bottas on vasta tullut talliin, jossa Hamiltonilla on jo hyvin vakiintunut asema, Anderson kirjoittaa Autosportin jutussa.

Andersonin mukaan olisi todella valitettavaa, jos Mercedes päättäisi jo aikaisessa vaiheessa selkeän ykköskuskin.

– Pelkään niin, ja sellaista on hyvin ikävä katsoa. En pidä siitä, miten se menee. Vaikka olisi ongelmia rengaspaineiden kanssa kuten Valtterilla oli Bahrainissa, hän kuitenkin yhä ajaa kilpaa ja haluaa saada parhaan mahdollisen sijoituksen, Anderson harmittelee.

Bottas joutui kokemaan nöyryyttävän komennon jo Bahrainin kisassa, kun suomalaiskuski joutui päästämään Hamiltonin ohitseen. Tallipomo Toto Wolff antoi kisan jälkeen sellaisen kuvan, että tallimääräys ei välttämättä jäänyt kauden ainoaksi.

– Uudella kuljettajalla kestää aina aikansa sopeutua uuteen ympäristöön, mutta sellaiset puheet Woffilta jo kolmen kilpailun jälkeen vahingoittavat motivaatiota, Anderson kirjailee.