Pascal Wehrlein tekee kisadebyyttinsä Sauberilla tulevana viikonloppuna kahden GP:n poissaolon jälkeen. Saksalainen vakuuttaa olevansa nyt täydessä kunnossa hurjan onnettomuutensa jälijltä.

Wehrlein rysäytti hurjasti ulos tammikuussa Race of Champions -tapahtumassa. Wehrlein osallistui talvitesteihin ja Australian GP -viikonlopun avausharjoituksiin, mutta hän joutui vetäytymään miehen fysiikan petettyä.

Tämä käynnisti välittömästi spekulaatiot niin miehen todellisesta kunnosta kuin myös Sauber-tallin taloudellisista syistä tiputtaa Wehrlein pois Antonio Giovinazzin tieltä. Wehrlein vakuutti toistuvasti haluavansa palautua täydellisesti onnettomuutensa jäljiltä, mutta mediamylläkkä kävi hurjana.

Wehrleinin loukkaantumisen vakavuudesta paljastui tietoja vasta viime viikolla, kun Mercedes-suojatin paljastettiin murtaneen niskanikamansa onnettomuudessa. Wehrlein joutui viettämään peräti neljä viikkoa täysin liikkumatta sairaalahoidossa, eikä jopa halvaantuminen ollut joidenkin lähteiden mukaan kaukana.

Tästä syystä Wehrleinin turhautumisen hänen kunnostaan huutelijoille ymmärtää.

– En välitä muiden sanomisista, sillä he eivät tiedä tilanteestani mitään. Silti jotkut ovat kokeneet tarvetta kommentoida päätöstäni vetäytyä ajohommista hetkiseksi. Päätös oli kuitenkin minun, Toton (Wolff) ja Monishan (Kaltenborn, Sauber-pomo) yhteinen, Wehrlein totesi Bahrainin varikolla motorsport.comille.

– Loukkaantumiseni ei ollut sikäli vakava, että olen nyt kunnossa, mutta luuletteko todella että olisin jättänyt ajamisen vain sen vuoksi, että minulla oli vain hivenen lihassärkyä, Wehrlein kysyi.

– Loukkaantumiseni vuoksi en voinut harjoitella niskalihaksiani, jotka ovat tällä kaudella erityisen rasituksen kohteena. Minun on täytynyt treenata itseni kuntoon myöhäistetyllä aikataululla. Tunnen olevani nyt kunnossa, mutta onnettomuuden vuoksi en ollut sitä kauden alussa.