Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoo, että nykyautojen takaosan T-siivekkeet pitäisi poistaa, koska ne tuovat uuden riskitekijän lajiin.

Valtteri Bottaksen
Mercedeksen T-siipi irtosi Bahrainin perjantain harjoituksissa ja rikkoi Max Verstappenin auton pohjan. Mercedes vahvisti omaa siipeään ja sen kiinnitystä, eikä FIA kieltänyt käyttämästä sitä.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner ei näe syytä siiven kieltämiselle.

– En näe syytä, miksi ne pitäisi kieltää. Autoista irtoaa välillä osia. Meiltäkin lähti etusiipi viime kaudella irti, mutta silti kukaan ei ollut kieltämässä niitä. Ne korjattiin, Steiner sanoo Motorsport.comilla.

– Toro Rossolta taas irtosi viime kaudella parikin kertaa vanne, muttei niitäkään kielletty, Steiner ironisoi.

Australian ensimmäisten harjoitusten jälkeen FIA pyysi Haasia poistamaan oman siivekkeensä, vaikka sen kanssa ei ollut mitään ongelmia.

– Mercedeksen siipi on erilainen kuin meidän. Meidän siipemme ei irronnut, mutta silti meitä pyydettiin poistamaan se, tai ainakin vahvistamaan sitä. Me jäykistimme sitä, eikä se ole ainakaan meillä ollut missään tapauksessa mikään turvallisuusriski. FIA ei pidä siitä, miten ne taipuvat, joten niitä olisi mielestäni vain jäykistettävä, Steiner sanoo.