Mercedeksellä on hoettu koko alkuvuosi, että Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas saavat ajaa kilpaa keskenään. Nyt tuuli on kääntynyt hyvinkin nopeasti.

Syynä on Ferrari ja ennen kaikkea Sebastian Vettel, joka on voittanut kaksi kauden kolmesta kilpailusta.

Tallipäällikkö Toto Wolff kertoo, että heidän on arvioitava asiaa uudelleen.

– Emme pidä niistä määräyksistä lainkaan. Emme ole aikaisempina vuosina sortuneet sellaisiin, mutta nyt tilanne on ihan toinen. Meidän on analysoitava asiat ja mietittävä tarkkaan, mitä teemme jatkossa, Wolff sanoi Motorsport.comille.

– Haluaisimme antaa kuljettajillemme tasapuolisen mahdollisuuden ajaa kilpaa. Mielestäni olemme sen heille velkaa. Nyt jouduimme kuitenkin antamaan kahdestikin tallimääräyksen, koska kilpailu meni miten meni.

Valtteri Bottaksen rengasongelmien vuoski hänen oli päästettävä Lewis Hamilton ohitseen, koska se oli ainoa mahdollisuus saada Vettel kiinni Bahrainissa.

– Se oli ainoa mahdollisuus taistella kilpailun voitosta. Emme halua silti edelleenkään mitään ykkös- ja kakkoskuksi -asetelmaa. Haluamme antaa aina kilpailun alussa molemmille samat mahdollisuudet. Nyt tilanne olisi ollut toinen, jos Valtteri olisi ajanut kärjessä ja Lewis kakkosena, mutta niin ei käynyt.

– Jos automme ovat kaksoisjohdossa, annamme heidän taistella jatkossakin keskenään, mutta jos toisen autossa on ongelma, kuten Bahrainissa Valtterilla, on tehtävä erilaisia päätöksiä.

Vettel johtaa MM-sarjaa 68 pisteellä, Hamiltonilla on 61 pistettä ja Bottaksella 38.