Argentiinan ralli on ainoa kalenterissa olevista kilpailuista, mitä nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ei ole koskaan voittanut, yrittänyt hän on jo seitsemän kertaa. Joko kahdeksannella tärppää?

Kolmesti Ogier on ollut kakkonen ja kerran kolmas.

M-Sportilla on valmistauduttu tarkkaan, että himoittu voitto nyt tulisi. Sorasäätöjä haettiin ja testiä ajettiin pääisäisen aikaan Portugalissa.

– Menemme Argentiinaan joka vuosi hakemaan sitä ensimmäistä voittoa, eikä se tavoite ole muuttunut. Haluamme voittaa, mutta se ei tule olemaan helppoa nytkään, Ogier sanoo WRC.comilla.

– Olemme jälleen avauspäivänä tienraivaajana, se tuo oman haasteensa kilpailuun. Lisäksi tiet ovat siellä ihan erilaisia kuin muualla. Vaikka kyse on sorasta, se on koostumukseltaan aivan erilaista kuin esimerkiksi Meksikossa.

– Argentiinan tiet ovat paljon pehmeämpiä, hiekkaa on enemmän. Se tietää sitä, että voittamiseen tarvitaan sopiva sekoitus vauhtia, malttia ja kestävyyttä, Ogier sanoo.

– Testasimme kaksi päivää Portugalissa, ja olemme mielestäni menossa ihan oikeaan suuntaan. Siksi uskon, että tuomme jälleen hyvän tuloksen tästäkin kilpailusta.

Ogier johtaa MM-sarjaa 13 pisteen erolla ennen Toyotan Jari-Matti Latvalaa.