Renaultin F1:n toimitusjohtaja Cyril Abiteboul ennustaa, että vuoden 2021 uusista moottorisäännöistä tulee todella kova ja tuskainen vääntö.

Formula One Groupin urheilujohtaja Ross Brawn pohtii jo tiukasti, mitä lajille tapahtuu vuoden 2020 jälkeen.

Ideana on, että suorituskyky, hyöty katuautoille ja kustannustehokkuus toteutuisivat kaikki, mutta ainakin Abiteboul pitää sitä valtavana urakkana.

– Autotehtaita on miellytettävä, sillä he tämän lystin maksavat. Samoin pitää pystyä miellyttämään faneja, ja vielä moottoriasiakkaita. Yhtälö ei ole todellakaan helppo ratkaistava, Abiteboul sanoo Motorsport.comille.

– Siitä varmaan on helpompi päästä yksimielisyyteen, mikä nykyformuloissa on hyvää ja mikä huonoa. Mutta tulevaisuuden suunnittelu on eri asia. Eikä vain poliittisista syistä. On ihan ymmärrettävää, että ne, jotka nyt ovat huipulla, pyrkivät pitämään kiinni omista eduistaan.

Abiteboulin mielestä hybriditeknologia on tullut jäädäkseen, mutta kustannuksia on pystyttävä karsimaan.

– Hybrideistä emme voi luopua, ehkä jokin hybridien ja ICE:n välimuoto voisi toimia. Mutta sitäkään ei voi tehdä itse show’n kustannuksella. Me tarvitsemme enemmän ääntä, joka räjäyttää fanien innon. Juuri nyt sitä elementtiä ei ole. Sen saaminen tulee kalliiksi, mielestäni budjettikatto voisi olla hyvä asia.

– Tulee kuitenkin olemaan todella iso kysymys, mihin suuntaan menemme 2020 jälkeen. Haaste on kova, mutta haluan uskoa, että pystymme ratkaisemaan asiat kaikilla niillä aivoilla, mitä meillä F1-varikolla on.