Pascal Wehrlein kertoo ollensa yllättynyt omasta kisakunnostaan ajettuaan Bahrainissa sijalle 11. Kilpailu oli sakasalaiselle Sauber-kuljettajalle kauden ensimmäinen.

Wehrleinilta murtui niskanikamia tammikuussa Race of Champions -kilpailussa, eikä hän ole pystynyt harjoittelemaan kunnolla. Hänen piti ajaa jo Kiinassa, mutta Mercedes päätti, että heidän suojattinsa keskittyy vielä harjoittelemaan.

– Olen yllättynyt, kuinka hyvin pystyin ajamaan, jaksoin kisamitan oikein hyvin. Olen saanut voimani takaisin yllättävänkin nopeasti, Wehrlein sanoi Motorsport.comilla.

– Oli ihan oikea päätös jättää Kiina väliin ja treenata kaksi viikkoa kovaa. Ero kahden viikon takaiseen tilanteeseen on todella iso. Kilpailu sujui kohdaltani oikein hyvin. Tämä oli oikein hyvä paluu, kuin en olisi ollut edes poissa.

Wehrlein kertoi kuitenkin, ettei kilpailu sujunut täysin kivuitta.

– Fysiikka on ihan hyvä nyt, mutta olin kyllä väsynyt kilpailun jälkeen. Mutta varmasti oli moni muukin tuossa helteessa. Ja kyllä se selkäkin oli vielä hiukan kipeä.

Wehrlein sai osakseen kritiikkiä jätettyään kaksi osakilpailua väliin.

– Ne olivat henkisesti vaikeita viikkoja. Sain kuulla ihan hulluja kommentteja ihmisiltä, kaikilla oli näkemyksiä, mitä minun pitäisi tehdä, ja mitä he olisivat tehneet minun asemassani. Minusta se ei ole reilua, koska he eivät todellakaan tienneet tilannettani. Paras vastaus heille on ajaa hyvin kilpailuissa.

– Melbournessa ajaminen oli täysin mahdoton ajatus, se tuli kahdeksan viikkoa sen jälkeen, kun sain murtumat, enkä pystynyt liikkumaan viiteen viikkoon lainkaan, Wehrlein paljastaa.