McLarenin johtaja Eric Boullier ihmettelee, miksi Hondan moottori oli viikolla Bahrainin viimeisenä päivänä niin luotettava – sellainen se ei ole totisesti ollut alkukauden aikana.

Päivä Bahrainissa oli McLarenin paras tällä kaudella testit mukaan lukien, kun Stoffel Vandoorne kiersi 81 kierrosta ilman ongelmia.
Vielä tiistaina kierrokset jäivät aamulla kahteen ennen kuin Hondan mylly paukkui jälleen kerran.

Boullier ei ymmärrä asiaa.

– On todella vaikea ymmärtää, mitä nyt tapahtuu ja miksi. Vaihdoimme tiistaiaamun jälkeen MGU-H:n, pystyimme ajamaan sen jälkeenkin vain 17 kierrosta. Mutta siitä eteen päin kaikki toimi ilman vikoja, Boullier ihmettelee ESPN:llä.

– Hondan ja myös meidän on todella vaikeaa ymmärtää, mitä nyt on meneillään. Voisiko olla niin, että jokin tuotantoerä on vain ollut viallinen? En usko, että vika on ainakaan siinä, miten auto on rakennettu. Mutta se on saatava selville. Ensin saamme kaksi kierrosta kasaan, sitten ajamme koko päivän putkeen ongelmitta, Boullier siunaili.

Yksi teoria on kuumuus – Bahrainissa ei ollut enää viimeisenä testipäivänä yhtä kuuma kuin aiemmin.

– Lämpötila oli ehkä 6-7 astetta viileämpi viimeisinä testipäivinä. Ehkä se oli meille hyvä. Mutta en tiedä, tämä on yhä outoa.

Siihen Boullier oli erittäin tyytyväinen, että he saivat viimein ison kasan dataa analysoitavaksi. Oikeastaan ensi kertaa tämän vuoden aikana.

– Saimme nyt ainakin kerättyä arvokasta dataa, kun pystyimme tekemään koko testiohjelmamme suunnitellusti viimeisenä päivänä. Nyt meillä on informaatiota, jonka perusteella on mahdollista korjata asioita. Siksi tähän pitää olla tyytyväinen.