McLarenin kilpailujohtaja Eric Boullier uskoo, että tallin ongelmat Hondan moottorin kanssa satuttavat enemmän kokenutta Fernando Alonsoa kuin tulokaskautta ajavaa Stoffel Vandoornea.

McLarenilta odotettiin paljon kaudella 2017, mutta ainakin alku on ollut painajaismainen. Moottorivalmistaja Honda ei ole onnistunut valmistamaan luotettavaa moottoria, eikä kilpailukyvystä ole ollut tietoakaan.

– Sanoisin tässä vaiheessa, että se on vaikeinta Fernandolle. Stoffel on uusi kaveri, hänellä on paljon opittavaa, hän on sitoutunut pitkäaikaisesti ja hänellä on McLarenin tuki, joten hän voi rehellisesti sanottuna odottaa vielä hetken, Boullier sanoi.

Vandoornelta ei olla vielä nähty juuri mitään, mutta eipä talli ole pystynyt nuorta kuljettajaansa juuri auttamaan. Bahrainissa Vandoorne ei päässyt osallistumaan edes kisaan ongelmien takia.

– Katsomme dataa kierros kierrokselta, joten voimme sanoa, että on ollut muutamia hetkiä ensimmäisissä kisoissa, kun kaikki on toiminut autossa, hän on ajanut hyvin. Hän on jopa vastannut Fernandon vauhtiin, mikä on hyvä asia, tai ainakin lähelle Fernandon vauhtia.

– Mutta tarvitsemme täyden viikonlopun ilman ongelma ja hyvän kisan, Boullier totesi Vandoornen näytöistä.

Lähde: f1today.net