Fernando Alonson päätös jättää Monacon GP väliin ja ajaa Indy 500 -kisassa on herättänyt paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan. McLarenin kilpailujohtaja Eric Boullier kertoi, että päätöksellä halutaan tukea Alonson kilpailuviettiä.

Tämän kauden McLaren ei ole ainakaan vielä osoittanut juuri kilpailukykyään F1:ssä. Siksi Alonsolle haluttiin turvata mahdollisuus kilpailla kunnolla vaikka sitten toisessa sarjassa.

– Siitä on sanottu, että se on pr-temppu, piilottelua, savuverho ja vaikka mitä, mutta sillä pidetään myös hänen motivaatiota yllä, Boullier avasi motorsport.comille.

– Kyse ei ole rahasta tai elämäntyylistä. Tämä kaveri (Alonso) on kilpailullinen kaikessa, mitä hän tekee. Vaikka hän ajaisi omalla radallaan kartingia, hän on yhtä kilpailullinen kuin sunnuntaina kisassa tai kymmenen vuotta sitten, mies jatkoi.

McLaren tuskin tällä kaudella kilpailee palkintopallisijoituksista F1:ssä, joten talli haluaa varmistaa, että Alonso pääsee kisaamaan voitosta ja pitämään motivaationsa korkealla.

– Hän on todella kilpailullinen ja se on yksi hänen lahjoistaan. Emme halua hävittää sitä tai että se kuolee, koska se on hänen polttoaineensa ja intohimonsa.

– Ainoa tapa pitää kilpailullisuutta yllä on antaa hänelle raikasta ilmaa. Haluamme antaa hänen tehdä jotain radikaalia, mutta samalla myös jännittävää, joka myös pitää hänen kilpailuvietin yllä, Boullier sanaili.