Sauberin päätös ajattaa myös Kiinan GP:ssä Antonio Giovinazzia loukkaantumisesta kärsivän Pascal Wehrleinin sijasta on herättänyt paljon kysymyksiä F1-fanien keskuudessa. Niukka tiedotuspolitiikka on nostanut esille lukuisia kysymyksiä tilanteen todellisesta luonteesta.

Tallin varsinaiseksi kisakuljettajaksi pestattu Wehrlein loukkasi niskansa tammikuussa Race of Champions -tapahtumassa, jossa hän ajoi autonsa rajusti ympäri. Tärskystä itseään parannellut saksalainen jätti väliin ensimmäiset talvitestit ollakseen valmis kaudenavauksessa, mutta niska kipeytyi uudelleen perjantaiharjoitusten jälkeen. Tämän jälkeen tallin reservikuljettaja Giovinazzi nostettiin pikaisesti mukaan Australian GP -viikonloppuun.

Sveitsiläistalli ilmoitti eilen Wehrleinin olevan edelleen kykenemätön ottamaan osaa kokonaiseen F1-viikonloppuun tulevassa Kiinan GP:ssä. Näin ollen Melbournessa erinomaisesti esiintynyt Giovinazzi saa jatkaa F1-uraansa ainakin toistaiseksi Marcus Ericssonin tallikaverina.

Tiedotus Wehrleinin tilasta on ollut niukkaa sekä kuljettajan että tallin puolelta, ja se on nostanut esille kaksi teoriaa Mercedes-suojatin todellisen poissaolon syistä.

Toisen mukaan Wehrlein kärsi tärskyssä paljon pahempia vammoja kuin mitä julkisuuteen on tiedotettu. Tämän vuoden F1-autot ovat aiempia kilpureita huomattavasti fyysisempiä ajettavia, ja voi olla, ettei Wehrleinin niska tai selkä kestä uusien autojen rääkkiä.

Vaihtoehtoisen teorian mukaan kyse on rahasta. Wehrlein omaa Mercedes-kytkökset, mutta Giovinazzi on Sauberin moottorintoimittajan Ferrarin juniorikuski. Esille on väläytetty mahdollisuutta, etä ajattamalla Giovinazzia rahapulassa kärvistelevä Sauber saisi alennusta voimanlähdemaksuihinsa.