Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley sanoo, että kuuluminen F1:n strategiatyöryhmään on yhtä sähellystä ja aiheuttaa lähinnä päänsärkyä.

Force Indialla on ollut edustus työryhmässä vuodesta 2015. Fernley on ollut ennenkin kriittinen työryhmää kohtaan.

F1:n uusi omistaja Liberty Media on kertonut aikovansa suoraviivaistaa lajin päätöksentekoa; nyt ehdotukset menevät ensin strategiatyöryhmään, sieltä F1-komissiolle, mistä vielä Maailman Moottoriurheiluneuvostoon nuijittavaksi.

Starategiaryhmään kuuluu edustaja FIA:sta, Mercedekseltä, Red Bullilta, Ferrarilta, Williamsilta, McLarenilta ja Force Indialta.

– Me yritämme ajaa pienten yksityistiimien asemaa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että se on aika kaoottista sähellystä, Fernley kertoo Motorsport.comille.

– Olen istunut siellä nyt kolmatta vuotta, kuluneiden vuosien aikana olen saanut paljon kuraa niskaani. Moraalisen vastuun näkökulmasta me olemme ainoa, joka pitää pienten yksityistallien puolta. Jonkun on noustava ylös ja kerrottava, mitä mieltä on kaikesta tästä.

Fernley ei ymmärrä, miksi jokainen tiimi ei saa edustusta työryhmään.

– Minusta koko työ on rasittavaa ja tuo paljon päänsärkyä. On yritettävä pitää oman tiiminsä puolta, mutta myös niiden, jotka eivät ole mukana. En ymmärrä, miksi kaikki eivät voi olla edustettuina siellä, Fernley ärisee.

– Yritämme ajaa pienten asiaa, vaikka aika usein on tuntunut siltä, että FIA ja muutkin pyrkivät lähinnä vähentämään yksityistiimien vaikutusta tämän lajin päätöksenteossa.