Kiinan GP ajetaan huomenna. Sää oli tänään erinomainen aika-ajoissa, mutta sunnuntaille on luvattu rankkaakin sadetta.

Jo perjantain harjoitukset osoittivat, että Pirellin sadekelin rengas ei häävi ole – vaikka perjantaina ei saatu juuri kierroksia ajetuksi, kävi hyvin selväksi, että märällä kelillä tulee olemaan suuria vaikeuksia pitää autoa radalla.

Pirellin sadekelin testit Barcelonassa kuihtuivat torsoksi, kun rata kuivui niin nopeasti. Niistä ei saatu silloin käytännössä juuri mitään käsitystä. Jos sunnuntaina sataa, saatamme nähdä kaikkien aikojen kaaoksen.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jos sunnuntaina sataa, saatamme nähdä kaikkien aikojen kaaoksen.[/nosto]

Varsinkin, jos sade on samaa luokkaa kuin vaikkapa Brasiliassa viime vuonna.

Mutta ei siinä mitään. Se tietää katsojien kannalta pelkkää hyvää; mitä enemmän tapahtumia, sen parempi. Avauskilpailun jonoajelu Melbournessa ei juuri viisaria väräyttänyt.

Yksi mielenkiintoinen aspekti etenkin sadekelin sattuessa on myös se, että juuri Brasilian sateessa viime kaudella huikeasti ajanut Red Bullin Max Verstappen lähtee aivan takajoukoista. Jos vettä tulee, pystyykö hän taas tekemään jälleen ihmeen?

[nosto tasoitus=”oikea”]Red Bullin Max Verstappen lähtee aivan takajoukoista. Jos vettä tulee, pystyykö hän taas tekemään jälleen ihmeen?[/nosto]

F1:n rengastilanne on kaksipiippuinen juttu. Kuivalla renkaat kestävät niin hyvin, ettei niiden ansiosta löydy synny kilpailuihin draaman rippustakaan. Mutta vesikelin renkailla varmasti sattuu ja tapahtuu.

Kenen idea mahtoi olla, että renkaista tehdään näin pahuksen kestävät? Se pudottaa yhden mielenkiintoisen elementin koko lajista – joka jo muutenkin kärsii fanien tylsistymisestä.

Joten pliis, tilatkaa tulevina vuosina Pirelliltä heikompia renkaita. Muuten käy niin, että vain sadekelillä nähdään jännittäviä tapahtumia. Ja niiden kai pitäisi edelleen olla lajin suola?

Lauri Hollo