Kimi Räikkösen fanit joutuivat repimään jälleen kerran hiuksia päästään eilistä Bahrainin GP:tä seuratessaan. Ferrarin suomalaispilotti aneli ja jopa raivosi talliltaan parempaa taktiikkakohtelua, mutta valituksesta huolimatta hän joutui Kiinan GP:n tapaan köröttelemään kierrostolkulla radalla kuluneilla kumeilla. Siinä meni myös mahdollinen kolmas sija.

Kansan raivo on täysin aiheellista.

Ferrarin strategikkojen ajatustenjuoksusta on ollut alkukaudesta mahdotonta ottaa selvää. Ainakin Räikkösen kohdalla. Miten voi olla, että suomalaisen kohdalla vipuun tunnutaan menevän joka kisassa, mutta toisella autolla ajavan Sebastian Vettelin kohdalla talli tuntuu onnistuvan kerta toisensa jälkeen?

Koska Bahrainin osalta Räikkösen kohtelua on vaikea selittää järjellä, täytyy apuun ottaa mielikuvitus. Mitä jos Räikkösen maine onkin syypää Ferrarin toimintaan?

Räikkönen opittiin tuntemaan varsinkin Lotus-vuosinaan kuljettajana, joka osasi käsitellä renkaitaan hämmästyttävän helläkätisesti kilvanajon tuoksinassa.

Räikkönen opittiin tuntemaan varsinkin Lotus-vuosinaan kuljettajana, joka osasi käsitellä renkaitaan hämmästyttävän helläkätisesti kilvanajon tuoksinassa. Se nosti suomalaisen useasti kärkisijoille, ja oli omalta tärkeältä osaltaan uudelleensementoimassa hänen asemaansa sarjan parhaimpiin luettavana kuljettajana.

Räikkösen ajotyyli on edelleen hellä, mutta Lotus-vuosien kaltaista etua se ei enää tarjoa. Nykyiset Pirellin renkaat ovat kestävyydeltään kuin eri planeetalta parin kauden takaisiin purkkapalloihin verrattuna. Nyt etua ei saakaan enää roikkumalla radalla kierrostolkulla muita pidempään.

Ajat ovat muuttuneet, mutta yrittääkö Ferrari edelleen käyttää tätä Kimin erikoiskykyä, tajuamatta sen mahdottomuutta? Olen huolestunut italialaistallista, jos vastaus on kyllä.