Ferrarin johtoportaan äänenpainot ovat nousseet, kun on keskusteltu Kimi Räikkösen tilanteesta tallissa.

Suuri johtaja Sergio Marchionne ehdotti jopa kriisipalaveria heikosti tallikaveriinsa Sebastian Vetteliin nähden ajavan suomalaisen kanssa. On selvää, että Ferrari haluaa ennen kaikkea olla valmistajien maailmanmestari – ja sellaista ei ole tulossa, mikäli jäämies ei sula ikiroudastaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]Ferrari haluaa ennen kaikkea olla valmistajien maailmanmestari – ja sellaista ei ole tulossa, mikäli jäämies ei sula ikiroudastaan.[/nosto]

On tiedetty aina, että Räikkönen tarvitsee tietynlaisen auton pystyäkseen ottamaan siitä kaiken irti, aliohjaaminen on hänelle myrkkyä. Barcelonan testeissä näytti, että kaikki on saatu kohdalleen, ja uusi Mattia Binotton suunnittelema Ferrari SF70H sopii Räikkösen käteen kuin nenä naamaan.

Kun kausi alkoi, tilanne oli aivan toinen. Mutta on muistettava sekin, että vaikka Kimin suorituksissa on ollut puutteita, Ferrari tyri itse Kiinan GP:n pitämällä häntä jääräpäisesti surkeilla renkailla radalla aivan liian pitkään. Se saattoi maksaa kolmospaikan – ja jos se olisi tullut, tuskin kukaan nyt puhuisi mistään kriisipalavereista. Myös tiimin pitää osata katsoa peiliin, ei vain Räikkösen.

Vaikka ero valmistajien MM-pisteissä on vain yksi Mercedeksen eduksi juuri nyt, se tulee nykymenolla kasvamaan. Valtteri Bottaksen lipsahdus Kiinassa turva-auton takana maksoi paljon pisteitä.

Räikkösen on pakko herätä taistelemaan Bottasta vastaan tiukemmin. Suomalaiset ovat hävinneet molemmissa kilpailuissa tallikavereilleen, mutta kenenkään muun ei pitäisi päästä Mercedesten ja Ferrarien väliin normaalioloissa – kuten kävi Kiinassa Red Bullien onnistuessa siinä. Jos tämä sama meno jatkuu, näyttää uhkaavasti siltä, että tämä on Kimi Räikkösen viimeinen vuosi Ferrarin ratissa.

[nosto tasoitus=”oikea”]Yksi palkintopallipaikka tai yksi Vettelin kepittäminen – ja Ferrarilla on taas rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.[/nosto]

F1:ssä asioita voi onneksi tapahtua nopeasti – varsinkin, kun alla on niin hyvä auto, mitä Ferrarilla on. Räikkönen tarvitsee Bahrainissa ripauksen onneakin. Yksi palkintopallipaikka tai yksi Vettelin kepittäminen – ja Ferrarilla on taas rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

Kimi Räikkönen on edelleen huippukuljettaja, joka pystyy kyllä kärkivauhtiin, kunhan kaikki osuu kohdalleen. Pikkuhiljaa pitää osua.

Lauri Hollo