Entinen F1-maailmanmestari Jenson Button sijoittui kolmanneksi Yhdysvalloissa World 70.3 Ironman -kilpailussa. Sijoitus oikeutti hänet osallistumaan MM-kilpailuihin – mutta Button tuli hylätyksi.

Kyse oli puolimatkan triathlonista, missä uidaan 1,9 kilometriä, pyöräillään 90 kilometriä ja juostaan puolimaraton eli 21,1 kilometriä.

Kauden 2009 maailmanmestari osallistui 35-39-vuotiaden sarjaan. Valitettavasti hänelle kävi pyöräilyosuudella pieni moka. Reitillä oli nimittäin osio, missä oli nopeusrajoitus – 37-vuotias Button ajoi kuitenkin juuri siinä kohdassa ylinopeutta, ja tuli tylysti hylätyksi. Samalla meni paikka MM-kilpailuissa.

– Olipas mielenkiintoinen kilpailu. Uinti meni hyvin ja hyppäsin uuden hienon pyöräni päälle. Olin unohtanut ladata vaihteiston patterit, joten ne jumittuivat isoimmalle vaihteelle 900 metrin ylämäessä, Button kertoi Instagramissa.

– Juoksin puolimaratonin 1.23, mihin olin oikein tyytyväinen. Olin ikäluokkani kolmas ja selvisin MM-kisoihin. Paitsi että tulinkin diskatuksi ylinopeuden takia hitaalla alueella. No ei mitään muuta kuin kohti seuraavaa kilpailua.