Toyotan Jari-Matti Latvala kuroi Argentiinan rallissa neljäntenä olevan M-Sport Fordin Sebastien Ogierin eroa 18 sekuntia umpeen rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Ennen 20 kilometrin mittaista Power Stagea ero on herrojen välillä 19,2 sekuntia.

– Tämäkään EK ei ole onnistunut minulta pitkiin aikoihin. Katsoimme ja optimoimmekin nuotit uudelleen. Tämä oli hyvä pätkä meiltä, olen oikein tyytyväinen, Latvala sanoi WRC.comilla.

Ogier paljasti heikon vauhtinsa syyn.

– Meillä ei ole enää muuta voitettavaa kuin tämän sijan pitäminen. Siksi otin varovasti ja säästelin renkaita Power Stagea varten, Ogier paljasti.

Kärjessä tilanne kiristyy edelleen. Thierry Neuville ajoi Hyundaillaan kovat pohjat, ero kisaa johtavaan M-Sportin Elfyn Evansiin kutistui jo 0,6 sekuntiin, kun se oli ennen pätkää 9 sekuntia.

– Todella hyvä EK meiltä. Yritin vetää aivan äärirajoilla. Nuotit olivat täydelliset ja pito renkaissa erinomainen. Oli todella itsevarma olo. Tiukille menee, yhtään ei tiedä, mitä Power Stagella tapahtuu, Neuville kertoi.

M-Sportin Ott Tänak tulee olemaan ilman ulosajoa kisan kolmas, sillä hän on puolisen minuuttia Neuvillesta, takana ero Ogieriin on liki minuutti.