F1-sarjan mestaruustaistosta näyttäisi muodostuvan tällä kaudella kahden titaanin välinen mittelö. Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel näyttävät olevan alkukauden perusteella omassa luokassaan muihin nähden.

Kiinassa voittanut Hamilton kehuu kilpakumppaniaan vuolaasti. Mercedes-kuski sanoo kunnioittavansa Ferrari-pilottia enemmän kuin ketään muuta aiempaa mestaruustaistelukumppaniaan.

Väite on kova, sillä Hamilton on taistellut sekä voitollisesti että tappioita kokien muun muassa sellaisia nimiä kuin Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Felipe Massa ja Nico Rosberg vastaan.

Kaksikko on käynyt tiukkaa taistelua radoilla jo vuosia, mutta kahdeksi selkeäksi mestarisuosikiksi he eivät ole koskaan nousseet samanaikaisesti. Tämä saattaa olla avaintekijä sille, ettei kaksikon välillä ole tällä hetkellä skismaa tai vihanpitoa.

– Meillä on nyt hyvä ystävyyssuhde, ja toivon sen pysyvänkin sellaisena. Eihän sitä koskaan tiedä miten kausi menee, ja alkaako toinen valittamaan toisen tekemisestä jossain vaiheessa. Olemme kuitenkin aikuisia miehiä, jotka ovat kokeneet paljon, Hamilton toteaa Autosportille.

Hamiltonin mukaan keskinäinen kunnioitus hänen ja Vettelin välillä on vahva.

– Kunnioitamme toisiamme, ja ainakin minä voin sanoa tuntevani häntä kohtaan suurempaa kunnioitusta kuin kenestäkään muusta tämän kaliiberin kuljettajasta, Hamilton lataa.