McLarenin Fernando Alonso on tällä(kin) kaudella ilmaissut moneen kertaan tyytymättömyytensä – mikä on kaunisteltu termi asiasta – Hondan moottoreihin ja autoonsa.

Alonso on ollut aina tunnettu suorasukaisista lausunnoistaan, eikä hän ole takavuosinaankaan pitänyt kiukkukynttiläänsä vakan alla; häntä ei pidetä kiertueen sympaattisimpana kuljettajana. Ja sekin oli kaunisteltu ilmaisu.

Alonso on tuon tuosta valittanut, ihan aiheesta tietysti. Mutta kuulen tänne asti, kuinka Hondan ja McLarenin viestintäosostoilla revitään kimpassa peliverkkaita. Alonson lausunnon mustamaalaaat tiimiä vähän väliä, Hondasta puhumattakaan. Veikkaan, että kuka tahansa muu kuljettaja missä tahansa tallissa olisi saanut jo potkut samanlaisten lausuntojen jälkeen – vaikka F1-sopimukset usein vedenpitäviä ovatkin. Tai jos ei nyt potkuja, niin raskaat sanktiot ja kitkerät ukaasit. Mutta pojat ovat poikia ja Fernando on Fernando.

[nosto tasoitus=”oikea”]Veikkaan, että kuka tahansa muu kuljettaja missä tahansa tallissa olisi saanut jo potkut samanlaisten lausuntojen jälkeen – vaikka F1-sopimukset usein vedenpitäviä ovatkin. Tai jos ei nyt potkuja, niin raskaat sanktiot ja kitkerät ukaasit. Mutta pojat ovat poikia ja Fernando on Fernando.[/nosto]

Alonson etu on hänen maineensa kilpakuljettajana. Häntä pidetään edelleen yhtenä kovimmista – ellei kovimpana. Olisi kiistatta kiintoisaa nähdä hänet vielä huipputiimissä. Viime vuosien aikana vedenpitäviä todisteita vireestä ei ole saatu, vaikka hän onkin tehnyt alitehoisella McLarenilla lähes ihmeitä tuon tuosta. Mutta mitä tapahtuisi Mercedeksellä, Ferrarilla tai Red Bullilla? Vai tapahtuisiko mitään?

Alonso ilmoitti juuri ajavansa tällä kaudella Yhdysvalloissa Indy500-kilpailun. Onko se merkki siitä, että siirto rapakon taakse voisi olla mahdollinen jo ensi kaudella, kun hänen sopimuksensa päättyy McLarenilla?

En usko. Alonsolla riittää kyllä ottajia F1:ssä, jos hän itse haluaa; enkä tiedä, kuinka paljon huomattavasti F1:tä rennompi ilmapiiri jenkkilässä stimuloi Alonson mielihyväkeskusta, hän kun ei itse niitä kaikkein rennoimpia kavereita ole.

Mutta on se mahdollista. Varsinkin, jos Alonso huomaa, että autot ovat mukavia ajaa ja kilpaileminen mielenkiintoista. F1:ssä se ei nimittäin taida olla ihan supermielenkiintoista ainakaan lähivuosina.

Ainakin vielä tämän kauden saamme nauttia Alonson raflaavista kommenteista F1:ssä; niitä on tulossa, sillä on mahdoton nähdä McLaren-Hondan pystyvän vuoden aikana kovin paljon parantamaan. Tai vaikka parantaisivatkin, niin tekevät nykysäännöillä kaikki muutkin. Mutta mikäs sen hauskempaa, värittömiä, hajuttomia ja mauttomia F1-kuskeja piisaa jonoksi asti, suorat sanat median edessä laukovia niin kovin vähän.

Lauri Hollo