Vaikka Fernando Alonson kaksivuotinen kamppailu kehnolla McLarenilla on ollut yhtä tuskaa, hän väittää, ettei kadu lähtöään Ferrarilta kauden 2014 jälkeen.

Alonso jätti Ferrarin kesken sopimuskautensa, koska ei kestänyt omien sanojensa mukaan tiimin surkeutta. Viiden Ferrari-vuoden aikana hän oli kolmesti MM-sarjan kakkonen, mutta kausi 2014 päättyi kuudenteen sijaan – ja Alonso lähti ovet paukkuen McLarenille. Avauskausi siellä toi sijan 17 ja toinen 10, joten on aiheellista kysyä, kannattiko lähteä. Nyt Sebastian Vettel johtaa MM-sarjaa Ferrarilla.

– Jos Ferrari voittaisi 20 vuotta putkeen, tai kun minä olen 75-vuotias, tätä samaa asiaa kysytään minulta vielä silloinkin, Alonso tuhahti F1i.comilla.

– Sopimukseni olisi päättynyt joka tapauksessa 2016. Ilman muuta haluisin olla kilpailukykyisempi kuin nyt, mutta silti tein mielestäni oikean päätöksen lähtiessäni McLarenille.

– Ferrarilla oli silloin valtavat paineet, kun mestaruutta ei tullut. Vaikka tulokset ovat olleet nyt heikompia, elämäni on ollut parempaa. Olen lukenut lehdistä, että heitän lahjakkuuteni hukkaan McLarenilla, mutta olen uraani erittäin tyytyväinen, 35-vuotias kaksinkertainen maailmanmestari vakuutteli.

– Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo vielä, mutta olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä olen tehnyt ja saavuttanut.