McLaren-kuljettaja Fernando Alonso hetkautti formulamaailmaa, kun hän kertoi osallistuvansa Indy 500 -kisaan ensi toukokuussa ja jättämällä Monacon GP:n välistä.

Alonso vietti viime viikonlopun Alabamassa Honda Indy GP:ssä, jossa mies kertoi lisää osallistumisestaan Indy 500 -kisaan.

– Teen tämän, koska rakastan kilpa-ajoa. Rakastan ajaa nopeilla autoilla ja Indy 500 on isoin kilpailu maailmassa ja on todella houkuttelevaa kisata siinä, Alonso sanaili.

Alonso haluaa voittaa kaikki moottoriurheilun legendaarisimmat kisat, Monacon GP:n, Indy 500 -kisan ja F1-uran jälkeen Le Mansin 24 tunnin kisan. Jos espanjalaiskuski ei voita Indy 500 -kisaa, saatetaan Alonso nähdä vielä uudelleenkin samaisessa kilpailussa.

– Kisan jälkeen, mikä tahansa tulos onkaan, mietimme yhdessä, mikä on minun tulevaisuuteni. Olen hyvin avoin. Jos haluan olla kokonaisvaltaisin kuljettaja maailmassa, silloin minun täytyy kokea kaikki autot, kaikki ajotekniikat ja minun täytyy sopeutua sekä kasvaa kuljettajana.

– Ja jos haluan tehdä sen, minun täytyy voittaa se (Indy 500), ja jos se ei tapahdu tänä vuonna, täytyy suunnitella (voittoa) seuraavaa tapahtumaa, Alonso paljasti.

Lähde: planetf1.com