Citroenin rallitallin päällikkö Yves Matton ei usko ranskalaismerkin käsivän Monte Carlon rallin kaltaisista ongelmista tulevassa Korsikan asfalttirallissa.

Molemmat MM-rallit ajetaan kestäpäällysteellä, mutta tegendaarinen Monte Carlo on tunnettu talvisen vaihtelevista olosuhteistaan. Citroenin tämän vuoden ralllitaival lähti liikkeelel kuitenkin takkuisesti, sillä auto oli kaukana kärkivauhdista niin lumella, jäällä kuin kuivallakin asfaltilla.

Ykköstykki Kris Meeke toi helpotusta ajamalla viimeksi käydyn Meksikon MM-rallin voittoon. Mattonin mukaan hyvän vireen odotetaan jatkuvan ”tuhannen mutkan rallissakin”.

– Monte Carlon ongelmat olivat hyvin spesifejä, ja olemme reagoineet niihin tekemällä muutoksia autoomme. Niiden toimivuus ei näy kuitenkaan nyt, vaan vuoden päästä ajettavassa Monte Carlon rallissa, Matton toteaa Autosportille.

Mattonin mukaan kauden avausrallin ongelmat peittivät C3-auton potentiaalin.

– Olisimme voineet ajaa kuivissa olosuhteissa ajetuilla pätkillä parikin pohja-aikaa.

Maailmanmestaruuksia janoava ranskalaistalli testasi maaliskuun lopussa iskukykyään asfaltilla Kris Meeken, Craig Breenin ja Stephane Lefebvren johdolla. Matton puhkuu itseluotamusta testien jälkeen.

– Koko tiimi on tehnyt huikeaa työtä parantaakseen automme suorituskykyä asfaltilla. Olen luottavainen, että Kris voi taistella Korsikalla jopa voitosta.