Force India yllätti viime vuonna kaikki sijoittumalla F1-sarjan valmistajien sarjassa upeasti neljänneksi. Tulos oli pienelle yksityistallille erinomainen, sillä taakse jäivät esimerkiksi isommilla budjeteilla operoineet McLaren ja Renault.

Täksi kaudeksi talli asetti tavoitteekseen viime vuoden sijoituksen uusimisen, mutta ensiaskeleet ovat sujuneet takellellen. Uusi auto ei näyttäisi olevan vauhdin puolesta erittäin tasaisen keskikastin kärkipäässä, mihin vaikuttaa varmasti Auto Motor und Sportin paljastus.

Saksalaislehden mukaan tallin VJM10-auto on kymmenen kiloa liian painava, joten talli joutuu antamaan ilpakumppaneilleen radalla usean sekunnin kymmenyksen tasoituksen joka kierroksella. Syynä ylipainoon on tallin käyttämän Mercedes-voimanlähteen odottamaton paino, minkä lisäksi osasyy löytyy myös kuljettajista. Uusien autojen myötä kuljettajat joutuvat fyysisesti aiempia vuosia kovempaan rasitukseen, joten kuljettajat ovat vahvistaneet kehonsa lihasmassaa talvitauon aikana.

Vaikka tallin kuljettajista ei voi millään sanoa löytyvän lainkaan ylimääräistä, on talli pyrkinyt ottamaan kaikki keinot käyttöön lisäkiloja karsiessaan.

– Olemme ohjeistaneet Sergio Pereziä ja Esteban Oconia, etteivät he saa painaa yli 70 kiloa kauden alkaessa, tallin tekninen johtaja Andew Green paljasti.