Kimi Räikkönen marssi tyylikkäällä tavalla mukaan F1-karkeloihin kaudella 2001. F1-sarja on muistellut verkkosivuilleen tekemässään videossa suomalaiskuljettajan upeaa debyyttikilpailua.

Vain 23:en juniorisarjan formulakilpailun omaavalla kokemuksellaan paikan Sauber-tallista napannut Räikkönen osoitti heti olevansa satsauksen arvoinen hankinta. Suomalainen ajoi läpi viikonlopun virheettömästi pysyen muiden vauhdissa mukana.

Paljon paremmin ei olisi itse asiassa voinut juuri mennä: Räikkönen saavutti uransa ensimmäisestä kilpailusta MM-pisteen sijoittumalla lopputuloksissa kuudenneksi. Maaliin seitsemäntenä saapuneen suomalaisen erinomainen tulos kirkastui pykälällä edelle sijoittuneen auton hylkäyksen vuoksi.

Kauden 2001 tulokaskaarti oli hurja. Räikkösen kanssa uransa polkaisivat käyntiin myös Fernando Alonso, Juan-Pablo Montoya ja Enrique Bernoldi. Räikkösen tavoin sarjassa yhä jatkava Alonso on kukitettu kaksinkertaiseksi maailmanmestariksi, ja myös Montoya on moninkertainen GP-voittaja.

Katso F1-sarjan tekevä video tästä.