Romain Grosjean uskoo, että Haas on nyt paljon paremmin valmistautunut kauteen kuin vuosi sitten, kun amerikkalaistiimi debytoi F1:ssä.

Grosjean hämmästytti viime kauden alussa, kun hän oli heti kuudes ja viides. Loppukausi ei ollut yhtä hyvä, mutta ranskalainen keräsi kuitenkin 29 MM-pistettä.

– Tämän ja viime kauden valmistautumisessa on ollut ihan valtava ero. Nyt kaikki tietävät, mitä odottaa ja mitä pitää tehdä. Vaikka meillä oli testeissä pieniä ongelmia, saimme asiat korjattua suhteellisen nopeasti, Grosjean sanoo F1 Todayn mukaan.

– Saimme ihan mukavasti kilometrejä alle Barcelonassa. Oli tärkeää saada uudesta autosta paljon informaatiota. Tuskin kukaan tuntee oloaan valmiiksi Melbournessa, kun alla on neljä päivää testaamista, se on ihan sama kaikille.

Ennen testejä puhuttiin uusien autojen vaatimasta fysiikasta. Force Indian Sergio Perez kertoi jo aiemmin, ettei auto tuntunut juuri sen raskaammalta ajaa kuin viimevuotinenkaan. Grosjean on samaa mieltä.

– Minusta se ei tuntunut ollenkaan pahalta, mutta siihen on syy. Mutta voi asian toki kääntää niinkin, että jos olisin ollut samassa kunnossa kuin viime vuonna, nyt olisi nyt tuhoutunut. Treenasin todella kovaa talvella, ehkä jopa liian kovaa. Eivät nuo autot niin raskaita ajaa ole, mitä luulimme.

– Varmasti etenkin sellaisissa kilpailuissa, missä on lämmin ja rata on todella nopea, tulee ajaminen olemaan kovaa hommaa. Mutta minulle sellainen haaste ainakin sopii hienosti.