Renaultin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul varoittaa Formula ykkösiä ja Formula E:tä menemästä tulevaisuudessa samaan suuntaan.

Abiteboulin mukaan molemmilla sarjoissa on oltava selkeästi oma identiteettinsä.

Kaudella 2014 esitellyt hybridimoottorit olivat selkeä askel kohti katuautojen teknologiaa. Uuden urheilujohtajan Ross Brawnin mukaan sama suuntaus jatkuu tulevaisuudessakin.

Renault on mukana sekä F1:ssä että sähköformuloissa, joten Abiteboul tuntee molemmat maailmat.

– Meidän on varmistettava, että jokaisella kategorialla on omat selkeät pointtinsa, joilla niitä markkinoidaan, Abiteboul sanoo Motorsport.comille.

– Olemme Renaultilla mukana molemmissa sarjoissa, joten ainakin me koemme, että kahdessa formulasarjassa on oltava suuria eroja.

– Ei ole mitään järkeä, jos nämä sarjat menevät samaan suuntaan, miksi meillä muuten edes olisi erilaisia formulasarjoja?

Kauden 2020 jälkeen on mahdollisuus muuttaa F1:n moottorisääntöjä. FIA:n presidentti Jean Todt otti ehdottoman kannan, että paluuta V10- tai V12-moottoreihin ei enää ole. Hänen mukaansa paluu meluisiin moottoreihin karkottaisi F1:stä kolme neljästä autonvalmistajasta.

Abiteboulin mukaan Renault on avoin kaikille ehdotuksille.

– Käsitykseni on, että mielipiteet tulevaisuuden moottoriratkaisuista ovat useille tiimeille vielä avoinna. Takaisin päin meneminen moottorien kanssa voi olla hankalaa, mutta Renaultilla olemme avoimia kaikille ehdotuksille ja ratkaisuille.