Mercedes on hallinnut F1-kisoja suorastaan tylsistyttävän ylivoimaisella tavalla viimeiset kolme vuotta. Parhaillaan käynnissä olevat talvitestit osoittavat Hopeanuolen olevan edelleen vahvin talli, vaikka sääntömuutosten myötä Ferrarin ja Red Bullin uskotaan ja toivotaan saavuttavan etumatkaa.

Erityisesti Ferrari on ollut talvitesteissä vahva. Tämän on huomannut myös lajin kolminkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, joka lataa italialaistallin niskaan painetta.

– Nyt nähdyn perusteella Mercedes ei ole tämän kauden mestarisuosikki, vaan se on Ferrari. Emme saa katseita irrotettua heistä, sillä he tekevät tällä hetkellä niin kovaa jälkeä, Hamilton totesi motorsport.comille.

Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas on ajanut toistaiseksi koko testisession nopeimman ajan, mutta sekä Sebastian Vettel että Kimi Räikkönen ovat myös takoneet kovaa jälkeä uusimmalla Ferrarillaan. Italialaistallin kilpuri on ollut myös erittäin luotettava, mikä kertoo auton ominaisuuksista kenties enemmän kuin kierrosaika.