McLarenilla myönnetään, että Fernando Alonson tulevaisuus ei ole enää heidän käsissään, jos talli ei pysty ratkaisemaan valtavia ongelmiaan ja tarjoamaan espanjalaiselle kilpailukykyistä autoa.

Hondan moottori oli testeissä paitsi epäluotettava myös toivottoman tehoton. Alonso on sanonut uskovansa Hondan korjaavan tilanteen, mutta moni asiantuntija uskoo, että ongelmat ovat liian suuria ratkaistavaksi tämän kauden aikana.

Alonson sopimus tiimin kanssa päättyy tähän kauteen.

– Fernando on rehellinen meille, ja me hänelle. Hän halusi ensin kokeilla, millainen uusi auto on. Ja uskoakseni hän pitää näistä uusista F1-autoista. Mutta totta kai hän haluaa kilpailukykyisen kaluston, koska hän on valtava lahjakkuus, jonka hän haluaa yhä näyttää maailmalle ja itselleen, kilpailujohtaja Eric Boullier sanoi AS:lle.

– On selvää, että meidän on oltava kilpailukykyisiä, että hän on tyytyväinen. Jos emme ole, hän vetää varmasti omat johtopäätöksensä. Vaikka kausi ei ole edes alkanut, olemme jo keskustelleet asioista hänen kanssaan.

Vaikka Alonson tuorein maailmanmestaruus on yli 10 vuoden takaa, Boullier on sanonut monesti, että pitää tätä edelleen yhtenä parhaista kuljettajista, jopa parhaana. AS tiukkasi, miksi hän on yhä sitä mieltä.

– En halua kertoa niitä asioita teille, koska tiedän, että todella monet tiimit haluaisivat kuulla sen informaation. Mutta sen sanon, että hän on tämän hetken paras kuljettaja. Siitä ei ole mitään epäilystä.