McLarenin kilpailujohtaja Eric Boullier on huolissaan Fernando Alonson pysymisestä tallissa tämän kauden jälkeen.

Alonso on sanonut lopettavansa F1:ssä, jos kauden 2017 autoilla ei ole kiva ajaa – mutta samalla hän on kertonut janoavansa yhä kolmatta maailmanmestaruutta.

Alonso on tuskaillut nyt kaksi kautta McLaren-Hondalla ilman kunnon työkalua, eikä kolmaskaan kausi kovin lupaavalta ainakaan avaustestien perusteella näytä.

The Telegraph kysyi Boullierilta, miltä Alonson jatko näyttää.

– Käymme neuvotteluja. Me kaikki olemme hyvin pettyneitä ensimmäisiin testeihin, emme saaneet todellakaan tehtyä sitä, mitä halusimme. En tiedä pystyykö Honda takaamaan meille haluamamme moottorin. On selvää, että meidän on pakko mennä eteenpäin, Boullier sanoi.

Boullier sanoo tietävänsä, ettei Alonso ole tilanteeseen tyytyväinen.

– Kun hän tuli meille, kaikki sanoivat jo puolen vuoden jälkeen, että hän teki traagisen virheen siirtyessään McLarenille. Mutta täällä hän edelleen on kolmatta vuotta peräkkäin. Totta kai hän on tyytymätön, koska haluaa taistella voitoista. Meidän tehtävämme on nyt viedä McLaren ansaitsemalleen tasolle.

– Olen hänelle aina hyvin suora ja rehellinen, hän tietää tilanteemme koko ajan tarkalleen. En halua viljellä mitään turhia odotusarvoja.

Boullier sanoo, ettei tiedä, mitkä ovat Alonson jatkosuunnitelmat.

– Toivon että hän jatkaa meillä, mutta en ole todellakaan varma siitä. Se on varmaa, että hän on edelleen huippukuljettaja. Hän on valmistautunut tähän kauteen uskomattoman hienosti ja tehnyt valtavan paljon töitä. Hän on esimerkki ja inspiraation lähde monille muille kuljettajille.