McLaren ei ole kiistänyt mediahuhuja siitä, että se olisi hylkäämässä Hondan moottorintoimittajanaan – ja lähestynyt jo asiassa Mercedestä.

Testien perusteella monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että McLaren tappelee tällä kaudella Sauberin kanssa hännänhuipun tittelistä. Barcelonassa Hondan moottorit pettivät vähän väliä.

– McLaren on jo lähestynyt Mercedestä moottoriasiassa, sanoo The Sunin F1-asiantuntija Ben Hunt.

Auto Bildin mukaan Mercedekselle hyvät kontaktit omaava McLarenin osaomistaja Mansour Oijeh on jo käyttänyt henkilökohtaisia suhteitaan Daimlerille.

Espanjalaisen El Confidentalin mukaan puhelimet ovat käyneet kuumina, eikä Mercedes ole ainoa moottoritoimittaja, johon McLaren on ollut yhteydessä.

Tosin Hondan mukana McLarenille tuli iso sponsorisopimus, mikä saattaa hankaloittaa asiaa.

-McLaren ei voi jättää Hondaa, ellei Honda itse lähde, ja iso raha vaihda omistajaa tässä yhtälössä. McLaren ja Honda ovat naimissa keskenään niin teknisesti kuin taloudellisestikin, sanoo entinen McLaren kuljettaja Martin Brundle Daily Mailille.

Mercedeksen puhemies pyöritteli asiaa kieltämättä tai myöntämättä.

– Teemme Hondan kanssa yhdessä töitä löytääksemme viat ja puutteet. Pohdimme myös yhdessä eri vaihtoehtoja, mutta emme kommentoi näitä mediahuhuja.

Myöskään Mercedekseltä ei kuumasta aiheesta kommentteja irronnut.