Savuverho F1-autojen yltä alkaa vähitellen hälvetä. Juuri päättyneet aika-ajot kertovat jo paljon autojen suorituskyvyistä ja niiden eroista. Osaltaan ne vahvistavat talvitestien tarinaa, osaltaan kirjoittavat sen täysin uusiksi.

Mercedes on vahva, mutta Ferrari hengittää Hopeatähtien niskaan. Ainakin ajettaessa nopeista kierroksista. Kilpailua silmällä pitäen etu näyttäisi olevan edelleen hallitsevalla mestarilla.

Sebastian Vettelin loistava suoritus aika-ajoissa antaa italialaistallille mahdollisuuden taistella huomenna voitosta, mutta kaiken täytyy mennä nappiin ja vielä hieman paremminkin. Mercedeksen kisanopeus näyttää musertavalta.

Sekä Valtteri Bottas että Lewis Hamilton olivat omilla lukemillaan eilisissä vapaissa harjoituksissa ajetuissa pitkissä vedoissa. Ero oli kylmäävä, sillä Vettel jäi tässä vertailussa lähes sekunnin Hamiltonin suoritukselle.

Mikäli Mercedekset karkaavat kärkeen huomisen kilpailun lähdössä, tulee Ferarilla hikinen iltapäivä. Mutta mikäli Vettel ja miksei Kimi Räikkönenkin onnistuvat startissa nousemaan Hopeanuolten edelle, voivat puntit tasoittua. Ohittaminen kun tulee olemaan uusilla autoilla vaikeaa, eikä renkaiden kestävyyskään näyttäisi olevan tänä vuonna ongelma.

Red Bullin odotettu vastaisku näyttäisi ainakin toistaiseksi jäävän tuleviin kisoihin. Härkälauma on vauhdillisesti selvästi kahden kärkitallin takana. Daniel Ricciardon virhe tekee hänen kilpailustaan vaikean, mutta kuljettajan ja auton taidot tietäen nousu on todennäköistä.

Keskikastin tasaväkisessä taistossa ”paalun” nappasi Haasin Romain Grosjean, mutta kokonaisuutena vahvimmalta näytti Toro Rosso. Taisto tulee kuitenkin olemaan äärimmäisen tiukka usean tallin kesken.

McLarenin tilannetta on vaikea kuvailla. Se ei näytä katastrofaalisen pahalta vauhdin suhteen, mutta luotettavuus on edelleen ongelma. Autot temppuilivat jo aika-ajoissa, joten maaliin pääsy tulee olemaan haastava tehtävä. Siihen täytyy kuitenkin pyrkiä, sillä tarjolla voi olla mukavakin pistepotti.

Tänään sade jäi näkemättä, mutta huomenna tilanne voi olla eri. Melbournen radalla on nähty kuitenkin takavuosina tapahtumarikkaita kilpailuja myös ilman vesipisaroita. Herkullinen kausi saa huomenna takuuvarmasti räjähtävän startin.