Mainiosti kauden aloittanut Toyota on yllättänyt rallimaailman. Jari-Matti Latvala sanoo silti, että paljon lisää on luvassa.

Latvala oli Monte Carlossa kakkonen, voitti Ruotsissa ja otti hankalasta Meksikostakin kuutospaikan. Suomalainen on MM-pisteissä kakkosena kahdeksan pistettä johtavan Sebastien Ogierin perässä, tosin Ogieria uhkaa vielä hylkäys tai rangaistus Meksikon rallista sääntöjenvastaisen vaihdelaatikon vuoksi.

– Meiltä on tulossa vielä paljon lisää. Meillä on selkeästi kaksi tai kolme kehityskohdetta, missä voimme parantaa paljon. Tällä hetkellä sanoisin, että autossamme on 90 prosenttia sen potentiaalista käytössä, Latvala pohtii WRC.comilla.

– Opimme Meksikossa paljon juuri näistä asioista. Pääsimme siellä molemmat maaiin, joten dataa kertyi runsaasti. Siitä on varmasti meille paljon hyötyä jatkossa.

Latvala sanoo, että hän ajoi Meksikossa juuri siten kuin oli suunniteltu. Kun kärki oli karussa perjantain ylikuumenemisongelmien vuoksi, oli turha lähteä repimään liikoja.

– Laskimme optimaalisimmat saavutettavissa olevat MM-pisteet. Ne olivat paljon tärkeämpiä kuin se, että olisimme yrittäneet repiä moottorista ja autosta kaiken irti, Latvala sanoi.