Honda on myöntänyt ensimmäistä kertaa käyneensä neuvotteluja myös muiden F1-tallien kanssa mahdollisuudesta ottaa käyttöön japanilaismerkin voimanlähteet. Puheet ovat täydellinen muutos aiempaan, sillä Honda on vakuuttanut tähän asti olevansa käytettävissä vain McLarenille, joka toimii sen tehdastallina.

McLarenin ja Hondan kolmas yhteinen kausi on lähtenyt liikkeelle katastrofaalisissa merkeissä. Uusi voimanlähde on ollut jopa aiempia surkeampi, ja kovin odotuksin kauteen lähtenyt parivaljakko on ottanut takapakkia tulosluettelossa viime vuoden loppuun mennessä. Tämä sai McLarenin myöntämään yllättävän avoimesti tilanteen olevan sille turhauttava.

Lisää vettä myllyyn saatiin, kun brittitallin kerrottiiin käyneen jo tunnusteluja Mercedeksen kanssa mahdollisuudesta palata saksalaisjätin moottoriasiakkaaksi.

Honda vakuuttelee edelleen olevansa halukas jatkamaan yhteistyötä McLarenin kanssa, mutta nyt merkki haluaisi jo muitakin talleja palvelukseensa.

– Toisen ja kolmannen tallin kanssa on ollut puhetta, mutta mitään ei ole vielä päätetty, Yusuke Hasegawa totesi Autosportille.

Hondaa voisi kiinnostaa muista talleista ainakin Sauber, joka on joutunut hankalaan tilanteeseen heikon rahatilanteensa ja vuoden vanhojen Ferrarin asiakaskoneiden kanssa. Se voisi tarttua japanilaismerkin tarjoukseen, mikäli hinta olisi sopiva.