Fernando Alonson mielestä McLarenin pitäisi pyrkiä kopioimaan Red Bullin menestysreseptiä kaudelta 2014.

Espanjalainen on ollut erittäin turhautunut Hondan moottorin jatkuviin vikoihin ja surkeaan suorituskykyyn testeissä. Kaksi edelliskauttakin ovat olleet legendaariselle tiimille erittäin hankalia.

2014 Red Bullilla oli karmea testikausi, mutta he voittivat ongelmansa ja Daniel Ricciardo otti kaudella kolme voittoa ja kahdeksan palkintopallisijoitusta.

– Kun luotettavuutta ja tehoja ei ole, emme ole saaneet tehtyä yhtenäkään päivänä sitä, mitä olemme aamulla suunnitelleet. Tämä ei todellakaan ole ideaali tilanne, Alonso sanoi F1:n virallisilla nettisivuilla.

– Toisaalta tämä on vasta testikausi. Muistan hyvin 2014, kun Red Bull taisi saada kasaan jonkun seitsemän kierrosta talvitesteissä ja silti he voittivat kauden aikana kolme GP:tä. Kausi on pitkä ja isojakin muutoksia ehditään tehdä.

– Me olemme iso tiimi. McLarenia pelätään vastustajana, sillä kaikki tietävät, että meillä on resurssit korjata ongelmia nopeasti. Ja juuri sitä me nyt tarvitsemme. Kaikkien ihmisten on nyt reagoitava ja toimittava oikein, pysyttävä yhtenäisinä, Alonso sanoo.