Sebastien Bourdais voitti eilen ajetun IndyCar-sarjan kauden avauskilpailun St Peterburgissa. Ranskalaisen voitto oli seurausta taktisesta oivalluksesta.

Aika-ajoissa sattuneen ulosajon vuoksi lähtöruudukon häntäpäähän jäänyt Bourdais pystyi nousemaan kilpailun alkuvaiheessa ylöspäin tulosluettelossa rengasetunsa ansiosta. Turva-autojen avittamana varikkotaktiikkansa nappiin ajouttanut Bourdais nousi kilpailun kärkipaikalle 26 ajetun kierroksen jälkeen.

Tämän jälkeen hän pystyi hallitsemaan tilannetta loppuun saakka ajaen lopulta selkeään voittoon yli kymmenen sekunnin marginaalilla seuraavaksi sijoittuneeseen Simon Pagenaudiin nähden. Kolmanneksi sijoittui Scott Dixon.

Bourdais voitti IndyCaria edeltäneet CART- ja ChampCar -sarjat neljästi ennen siirtymistään formula ykkösiin. 2008 Toro Rossolla debytoinut Bourdais jäi pahasti alakynteen tallin sisäisessä taistelussa Sebastian Vetteliä vastaan. Bourdais sai potkut kesken kauden 2009.