Valtteri Bottas uskoo, että hän voi pistää tallikaverinsa Lewis Hamiltonin tiukoille tulevalla kaudella.

Kausi Mercedeksellä on Bottakselle kultainen tilaisuus näyttää. Häntä ei kolminkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton pelota. Suomalaispilotti uskoo, että on mahdollista ajaa paitsi tallin myös itsensä kannalta hyviä tuloksia.

– Eihän se helppoa ole, kun pitää olla samaan aikaan tiimipelaaja, mutta pyrkiä myös itse maksimaaliseen pistepottiin, voittamaan. Tämä on minulle ihan uusi tilanne. Uskon, että parasta minulle on tehdä työni ihan samalla tavalla kuin aina ennenkin, eli teen kaikkeni tiimin eteen, Bottas sanoo Motorsport.comin erikoishaastattelussa.

– Mutta tietenkin minulla on myös henkilökohtaisia tavoitteita. F1:ssä on oltava riittävän itsekäs voittaakseen – ja minä pystyn olemaan. Kaikki riippuu aina tilanteesta kilpailussa, on puntaroitava, mikä on paras ratkaisu milloinkin. Mutta se nähdään vasta, kun kausi alkaa.

Bottaksella on vain vuoden sopimus, joten monet ovat kasanneet hänelle jo ennalta paljon paineita.

– Ajattelen paineita vain positiivisen kautta. Pystyn tekemään sen, mitä minulta odotetaan. Elämässä ei koskaan tiedä, mitä eteen tulee. Minä sain tämän upean mahdollisuuden ja aion ottaa siitä irti kaiken mahdollisen, Bottas sanoo.

– Urallani on nyt kääntynyt uusi sivu. Tiedän kuinka hyvin pystyn ajamaan ja tekemään töitä. Pystyn ilman muuta osoittamaan Mercedekselle, että he tekivät oikean valinnan.