Renaultin viime kausi F1:ssä sujui alavireisesti. Tulevalle kaudelle rimaa on nostettu selkeästi.

Renault palasi tehdastiiminä 2016, eikä alku ollut helppo. He ostivat Lotuksen hyvin myöhään ja valmistautumisaika jäi lyhyeksi. Valmistajien MM-sarjassa tuloksena oli yhdeksäs sija.

– Uudet säännöt ovat meille nyt hyvä asia. Emme voi enää keksiä mitään tekosyitä, jos emme ole tukevasti keskikastissa, sanoo toimitusjohtaja Cyril Abiteboul Motorsport.comilla.

– On kuitenkin myönnettävä, että ihan kärkitiimien kyytiin ehtiminen ottaa vielä aikaa. Meidän on satsattava tiimin infrastruktuuriin entistä enemmän, sillä jos olen rehellinen, kärkitiimit ovat karkaamassa sen suhteen taivaanrantaan. He kehittyvät nopeammin kuin me.

Renaultin teknisen osaston johtaja Bob Bell on sikäli toiveikas, että moottori on hyvä. Silti sen kehittäminen ei ole ihan yksioikoista.

– Mercedes ja Ferrari pystyvät vielä tekemään nopeammin johtopäätöksiä ja muutoksia. Ja he saavat ne näkymään nopeammin tuloksissa radalla. Moottorinkehityksessä käy usein niin, että dynamometrissä kaikki näyttää erittäin hyvältä, mutta kun se laitetaan autoon, ei kaikki sovikaan yhteen auton korin kanssa täydellisesti, Bell sanoo.

– Mutta kokonaisuutena olemme mielestäni saaneet tehtyä moottorin kanssa juuri sen, mitä olemme tavoitelleet.