Tallipäällikkö Christian Horner sanoo, että Red Bullin leirissä on meneillään sellainen henki, että Mercedes tulee yllättymään tulevalla kaudella.

Heikohkon kauden 2015 jälkeen Red Bull ja etenkin moottoritoimittaja Renault virkistyivät selvästi, ja Red Bullin autot alkoivat kauden 2016 mittaan jo vilkkua Mercedesten peräpeileissä. Hornerin mukaan ensi kaudella asetelma voikin olla päinvastainen.

– Minulla on vahva tunne siitä, että me olemme rakentamassa nyt jotakin suurta, tämä on meidän momentumimme. Kausi 2016 oli valmistelua sille, mitä ensi kaudella tulee tapahtumaan, Horner sanoo Sky Sportsille.

– Tiimissä on vahvaa optimismia siitä, että saamme sekä moottoria että auton koria piirun verran paremmaksi ja pystymme tarjoamaan kuljettajillemme ensi kaudella auton, joka haastaa Mercedeksen tosissaan.

Uuden auton rakentaminen keskittyy lähes täysin aerodynamiikkaan ja kaikki tietävät, että Red Bullin suunnittelija Adrian Newey on siinä asiassa maailman paras.

– 2017 on kaikille kuin tyhjä paperi. Kukaan ei tiedä, missä kilpailijat menevät. Aina kun säännöt ovat muuttuneet, me olemme olleet vahvoilla. Emme silti ota mitään itsestään selvyytenä, Horner sanoo.