Red Bullista odotetaan tulevan kauden potentiaalisinta mustaa hevosta haastamaan sarjaa hallinnutta Mercedestä. Adrian Newey on kyennyt osoittamaan osaavansa suunnitella edelleen huippuluokan auton, joka ei häviä suorituskyvyssä saksalaismerkille. Tallin akilleen kantapääksi on osoittautunut kuitenkin Renault’n voimanlähde, josta on kantautunut jälleen huolestuttavia uutisia.

Motorsport.com raportoi niin ikään Renault’n voimanlähteitä käyttävän Toro Rosson joutuneen keskeyttämään tänään oman kuvaustestipäivänsä ennenaikaisesti auton jäätyä radan varteen vain muutaman kierroksen jälkeen. Sivuston mukaan kyseessä oli ranskalaismoottorin elektronisessa voimanlähteessa, vaikka talli ei ole antanut virallista vahvistusta testipäivän keskeytyksen syystä. Renault on kuitenkin ottanut uuden moottorinsa takaisin tehtaalle tarkempiin tutkimuksiin ennen ensi viikolla käynnistyviä virallisia talvitestejä.

Renault’n heikko luotettavuus ja tehohävikki kävivät toden teolla Red Bullin hermoille 2015. Tuolloin mestaruuksia niittänyt yhteistyö oli hyvin lähellä jopa päättymistä. Viime kaudella ongelmat saatiin kuitenkin korjattua.