© Kuva: Getty Images

Kommentti: Miltä nyt tuntuu, Latvalan kritisoijat? ”Mitä nämä negatiivisuudessa kylpevät ihmiset oikein voittavat?”

Tommi Mäkisen vapautunut tuuletus Ruotsin MM-rallin maalialueella kertoi kaiken. Ennen kauden alkua kukaan, ei edes rallilegenda itse, osannut odottaa ensimmäisen voiton tulevan jo tässä vaiheessa kautta. Iloon oli helppo yhtyä myös suomalaisten rallifanien. Myös heidän, jotka jaksoivat ulista ja heittää negatiivisia kommenteja vielä ennen viimeisen EK:n alkua.

Tallin kuljettajaksi jopa hieman yllättäen ajautunut Jari-Matti Latvala on aloittanut kauden upeasti. Mies johtaa MM-sarjaa vauhdikkaan ja ennen kaikkea tasapainoisen suorittamisen palkkioksi. Mies ei ole sortunut tällä kaudella virheisiin, joten hänelle jos kenelle tämän voiton suo.

Ei Latvalan menneisyyttä voi liiaksi silitelläkään, mutta jatkuva keskustelu siitä, milloin ulosajo tapahtuu on jo väsynyttä.

Ennen kaikkea voitto on makea, sillä se lyö ainakin hetkeksi jauhot suuhun niille lukuisille kommentoijille, jotka soittavat kisasta toiseen samaa virttä. Ei Latvalan menneisyyttä voi liiaksi silitelläkään, mutta jatkuva keskustelu siitä, milloin ulosajo tapahtuu on jo väsynyttä.

En pysty millään saamaan päähäni, mitä nämä negatiivisuudessa kylpevät ihmiset voittavat jatkuvalla etukäteisvalittelullaan. Jos Latvalalle kävisikin pummi, mitä sitten? He pääsevät sanomaan olleensa oikeassa. Huikea meriitti. Ennemmin ottaisin ainakin omalle osalleni jälkiviisauden loistonauran tapauksessa, jossa Latvala onkin yllättänyt kaikki erinomaisella suorituksellaan.

Kokeiltaisiinko ensi kerralla pitää mölyt mahassa? Kritisoida saa toki, mutta vasta kun siihen on aihetta. Tällä hetkellä keneltäkään ei vain voi löytyä poikkipuolista sanaa Latvalan tekemisestä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

 • Muhammad Karawi

  Suomalaiset ovat niin kateellista kansaa.

  • Erikoisalojenerikoisasiat

   Jep, lähtee jo verorahoilla maksetun median uutisista,
   YLE n ”Toimittaja” Miika Wuorelan uutisen otsikko kun Neuville keskeytti Lauantaina;

   Rallin yllätysjohtaja teki ”latvalat” – 

   • Common Threat

    Kiitos tiedosta, meni yle ja ja toimittaja vielä mustemmalle listalle kun tähän asti. 2009 Puolan rallin yleisö ek.n tapahtuma oli jotain mitä on vaikea unohtaa, mutta se voisi käydä kenelle tahansa, mutta Willsonkin antoi anteeksi.

  • SakariiniSakke

   Totta mutta ei kannata sekoittaa kateellisuutta ja kusipäisyyttä keskenään…

 • SakariiniSakke

  Aina löytyy kuule näitä negaspedejä jotka eivät omalla sarallaan ole mitään saaneet aikaiseksi. Mutta hyvä jos kiksit siitä irtoaa vaikka epäilen suuresti…

 • joikka

  Pitää muistaa, että kritiikki on ollut Latvalan kohdalla myöskin jossakin määrin ansaittua. Niin typeriä virheitä hän on hyvistä asetelmista tehnyt uransa aikana. Ihan kun aina jonkun kritisointi tarkoittaisi, että ei toivo kyseisen henkilön onnistuvan. Hieno homma jos JM tälläkaudella olisi eri mies ja olisi saanut virheet karsittua pois. Kahden kisan jälkeen en lähde sillä sen enempää spekuloimaan. Kai sitä urheiloijta pitää saada kritisoida silloin kun siihen on aihetta. Toki Latvala on sitä saanut välillä jopa liikaa. Jos jollakin on usko horjunut Latvalan mahdollisuuteen nousta mestariksi niin tuskin kukaan voi heitä siitä hirveästi syyttää. Näin on käynyt itsellenikin vaikka toki toivon Latvalan osoittavan olevani väärässä.

 • Kalle Lehtonen

  Kitisee jonkun toisen kitisemisestä. Hohhoijaa!