Felipe Massan paluu Williamsille oli yllättävä. Tosin tallipäällikkö Claire Williams kertoi hiljattain, että Massa olisi halunnut jatkaa viime kauden jälkeenkin, mutta lopetti, kun tuoli Williamsilta meni alta, eikä sopivia vaihtoehtoja ollut muuallakaan.

On selvää, että Massan kokemuksesta on Williamsille hyötyä niin nuoren Lance Strollin mentorina kuin teknisellä puolellakin uusien sääntöjen myötä. Mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että brassin kilpailullinen anti ja vauhti verrattuna tallikaveri Valtteri Bottakseen alkoi viime vuonna pahasti hiipua.

Massalla on se riski ensi kaudella, että hänestä tulee monessakin mielessä nolojen tilanteiden mies, F1:n Mr Bean.

Ensimmäinen on puhtaasti urheilullinen aspekti. Massan vauhti oli viime kaudella pelottavan heikkoa, joten mitä jos hän ottaa selkäänsä 18-vuotiaalta Strollilta? Se olisi nolo paikka paitsi Massalle, myös Williamsille. Toki se voitaisiin tiimissä kääntää ylistykseksi loistavasta nuoresta rekrytoinnista.

Toinen asia on Massan jäähyväiset. Viime kaudella tunteellinen brassi piti melkoiset sentimentaaliset itkujuhlat etenkin ”viimeisessä” kotikilpailussaan Interlagosissa, mutta myös ”viimeisessä” GP-kilpailussaan Abu Dhabissa. Jos tämä kausi jää Massan viimeiseksi, tehdäänkö taas samalla tavalla? Itketäänkö jälleen kerran – ja pidetään ne Massan uraa ja persoonaa ylistävät herkät juhlapuheet uudelleen?

Ehkä ensimmäisestä lopettamisesta ei olisi kannattanut tehdä ihan noin suurta numeroa.

Massalla on tässä tilanteessa oikeastaan pelkkää hävittävää. Jos Strollilta tule kiukaaseen, hän joutunee poistumaan kauden jälkeen häntä koipien välissä uudelleen muihin maisemiin. Ja vaikka hän tallikaverinsa löisikin, tokko Williams saa loihdittua yhtään viime kautta parempaa autoa, joten menestys jää keskikastissa ajeluun. Ja sitten on vielä se kakkosjäähyväisten pohjaton nolous. Ehkä ilmoitus lopettamisesta kannattaa seuraavalla kerralla tehdä vasta kauden jälkeen.

Mutta ihan kiva Felipe, kun palasit. Ilman sinua Valtteri Bottas tuskin istuisi nyt Mercedeksen voittaja-autossa.

LAURI HOLLO